Hier is hij dan. De site voor Sint Jozef. Je bent er geraakt.

Een website voor Sint Jozef (Rijkevorsel)? Waarom?

Laat me je even meenemen zo’n 15 jaar geleden. Het jaar van het eeuwfeest. Het was een goed jaar. 100 jaar ervoor waren pioniers hier komen werken in het Steenfabriek het SAS en op het cementfabriek van het CBR. We hadden een “Nieuwe” winkel (al zoveel jaar dat hij werd aangeduid met die naam), naast een bakker op de Meir (een straat vol cafées en winkels), De Band, het contactblad dat mensen verbond sinds Maart 1953.

Nu, 15 jaar later, is er zoveel dat verdween. Verdween met het geloof (zelfs de kerk stond “Te Koop”) ook de hoop??? Is er dan geen liefde meer? Kan er iets gebeuren? Misschien is er slechts één vonk, één idee nodig?

Een hele tijd terug voegde ik mijn vrienden van Facebook samen in een groep, zij nodigde hun vrienden uit en zij op hun beurt weer hun vrienden… (een herhalend refrein). Deze groep groeide. Op facebook zijn de twee groepen redelijk groot (telkens meer dan duizend vijfhonderd leden…)

Maar… er ontbreekt iets…

Papier is geduldig, word wel eens gezegd. Wat vandaag geschreven word verandert niet meer. Het is er als een vriend die op je wacht. En dat allemaal zonder stroomkabeltje. Maar papier is ook redelijk duur. Zeker als je transportkosten gaat tellen. En niet iedereen heeft behoefte om alles te lezen dat op die manier tot bij je geraakt.

Facebook is een fantastische idee. Er zijn direct wijzigingen mogelijk en iedereen kan zijn bijdrage doen. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Alles lezen kost tijd, zeker wanneer je alle commentaren gaat lezen. Een berichtje van enkele dagen oud geraakt dan ook snel onder gesneeuwd.

Media zoals TV en radio (wat verlang ik soms naar de dagen van Radio Atletico, Radio Liberty…) zijn ideeën die veel vragen: veel volk en veel middelen.

Bij mij rijpte al een tijd de wens om een website te bouwen. Hier is hij dan. Hij is er voor jou en door jou.

Wat is hier te zien?

Dit dorp is sterk gemaakt door de verschillende verenigingen die hier actief zijn. Iedere vereniging krijgt hier zijn plaats. (Een korte omschrijving, het jaarprogramma, foto’s, een link naar de eigen website,…)

Daarnaast willen we graag ook wat ter ontspanning bieden aan elk van jullie. (Een mop, een verhaal of opstel, een gedicht,… Of ben je eerder kunstzinnig, of houd je meer van koken…)

Sint Jozef is een dorp met een geschiedenis die ons groot maakte. meer dan 100 jaar geleden getrokken uit de Vlaamse Klei.

Prachtig gelegen tussen bossen, weilanden, velden… langs de vaart… Het vormt de ideale plaats om te wandelen en te fietsen.

We willen oog hebben voor de bedrijven die hier gevestigd zijn en voor de cafés en frituren waar we voor zoveel lekkers te recht kunnen. Koop lokaal.

Nieuwtjes, nieuws uit ons dorp vermelden we natuurlijk graag op deze pagina’s. Parochienieuws, schoolnieuws, dorpnieuws, meld het ons. We plaatsen het met veel plezier.

Voor jou maar ook door jou…

Deze site willen we speciaal voor jou maken. Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief (heel binnenkort word deze actief), de pagina’s stellen we zo gebruiksvriendelijk op. (Dit wil onder andere zeggen dat je ze kan afdrukken voor iemand die geen internet heeft.)

Deze site is er ook door jou. We waarderen je bijdrage (teksten, tekeningen, foto’s…) enorm. Maar vooral vertel het verder.

Tot gauw,

Bjorn, Nathalie, Bart,…